Циклене На Паркет Пловдив

 

 

       
 


Лакиране - Байцване - Грундиране

 

паркет лакиранеЛакиране на паркет :

Лакирането на паркетае процес който не бива да бъде подценяван, в крайна сметка от правилното нанасяне на лака зависи цялостния вид на паркета
След професионално полагане на лака по него не трабва да има както непокрити участъци, също така и наслоявания.

 

ПАРКЕТ БАИЦВАНЕБайцване на паркет:

За да се промени естественият цвят на дадена дървена плоскост или паркет, без да се закрие структурата на дървото, те се намазват с разтвор от определена боя, киселина, основа или метална сол. Тези разтвори са известни под общото име „байц", а самият процес — байцване. Нанесеният върху предварително обработената повърхност на дървото байц прониква на по-голяма или по-малка дълбочина в шуплите, без да ги запуши и без да скрие текстурата на дървото, която от някои видове байц изпъква дори по-ясно.


 

Грундиране на паркетГрундиране на паркет:

Благодарение на своите свързващи и укрепващи свойства грундовете заздравяват паркета и предотвратяват евентуални повреди по него. Друга задача на грундовия слой е попиването на следващия материал (лака) да бъде намалено и в същото време - равномерно по цялата повърхност на основата. Резултатът е стабилизирана основа с намалена и еднородна поглъщаща способност спрямо нанасяния върху нея състав, и осигуряване на здрави връзки между граничните повърхности.Циклене - Фугиране - шлайфане


паркет цикленеЦикленето на паркета се извършва с валови или лентови машини, като се преминава от по-едра към по-финна шкурка.
Пример:p40.p80.p120.

паркет фугиранеФугирането е операция която цели да запълни фугите между отделните паркетини. Това се постига чрез смесването на смола и финните трици образувани при цикленето след фугиране и изсъхване на сместа паркета се шлайфа.С ФУГИРАЩА СМОЛА се фугират се само неподвижни паркети и дюшамета за останалите случеи се изполцват акрилни силикони които позволиават движение без да се натрошават,те могат да се шлаифат и лакират.


Междинно шлайфане Междинното шлайфане
това е една опция,която е пренебрегвана от много клиенти. При лакиране дървото настръхва.
Междинното шлайфане премахва това настръхване и прави пода изключително гладък.
Редене-Лепене на паркет

При правилно спазен монтаж и правилна подръжка паркета ще издържи десетилетия
без да има нужда да бъде реставриран.
За поставянето на един паркет е много важно (основата) да бъде равна, здрава и суха.

В цяла Европа е прието паркета да се лепи за замазката. При този вид монтаж дървото няма вибрации, скърцане и паркетът е изключително стабилен и деформирането (измятането) на дървото е по-малко. Паркета винаги трябва да се лепи с лепило, направено за тази цел.

За контакти Тел: - 0889139001
E-mail: parketplovdiv@abv.bg